Održana radionica na temu “Primjena standarda u proizvodnji i preradi i unapređenje produktivnosti”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U cilju jačanja kapaciteta malih poljoprivrednih proizvođača te predstavnika ustanova koje pružaju podršku razvoju poljoprivrede, Razvojna agencija i Agrarni fond Grada Trebinja organizovali su radionicu na temu primjene standarda u proizvodnji i preradi u svrhu unapređenja produktivnosti.

Predavač na radionici je bio gospodin Siniša Mitrić, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banja Luci na užoj naučnoj oblasti „Zaštita zdravlja biljaka i agroekologija“. Radionici su prisustvovali poljoprivredni proizvođači i predstavnici projektnih partnera, a tokom trajanja iste i kroz diskusije učesnika obrađeno je nekoliko značajnih tema.
Radionica je organizovana u okviru projekta „Osnaživanje lokalnih kapaciteta za efikasniju poljoprivrednu proizvodnju” koji u partnerstvu provode TREDEA, Agrarni fond i Grad Trebinje. Projekat je finansiran sredstvima Vlade Republike Srpske uz lokalno učešće, a kao dio šireg programa pod nazivom “Finansijski mehanizam za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja” koji provodi Investiciono-razvojna banka Republike Srpske uz podršku Ministarstva finansija i Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.


There is no ads to display, Please add some