Trebinje kroz projekat ReTRail odabrano među Top 100 destinacija održivog turizma

 

 

 

 

 

 

 

 

Predstavnici Grada Trebinja, načelnik odeljenja za turizam, zaštitu životne sredine i preduzetništvo Bojan Vučurević i direktor Razvojne agencije Grada Trebinja Bojan Benderać, kao i direktor Područne privredne komore Veselin Savić učestvovali su na Konferenciji o zelenim destinacijama koja je održana u Talinu, Estonija.

Konferenciju je organizovala globalna organizacija Green Destinations, a teme konferencije su predstavljanje održivih rješenja i najboljih praksi za efikasno upravljanje turističkim destinacijama, digitalna transformacija u turizmu te saradnja javnog i privatnog sektora. Takođe, tokom tematskih panela i radionica predstavljene su zelene destinacije iz Estonije i drugih država kao primjeri dobre prakse.

Među njima je i projekat ReTRail koji je implementirala Razvojna agencija Grada Trebinja sa partnerima, a čiji rezultat je proširenje ponude aktivnog/outdoor turizma u našem gradu. Ovaj projekat je svrstan u 100 najboljih priča održivog turizma u kategoriji destinacijski menadžment.

Trebinje već nekoliko godina učestvuje u inicijativi Green destinations, a koordinator cjelokupnog projekta je zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković

Učešće na konferenciji obezbijeđeno je kroz projekat EU4Business Recovery, kojeg sufinansiraju Evropska Unija i vlada SR Njemačke.


There is no ads to display, Please add some