JAVNI POZIV: Postanite sertifikovani trener Globalnog savjeta za održivi turizam (GSTC)

 

 

 

 

 

 

 

 

USAID Projekat razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam), u saradnji sa Globalnim savjetom za održivi turizam (Global Sustainable Tourism Council – GSTC) organizuje obuku trenera iz domena održivog turizma. Ovaj program nudi jedinstvenu priliku da postanete sertifikovani trener prepoznat/a od strane GSTC-a.

GSTC-ov program obuke za održivi turizam namijenjen je zainteresovanim fizičkim licima koji rade u sektoru turizma. Cilj GSTC Programa obuke za održivi turizam je da polaznici steknu znanje o GSTC kriterijumima, osnovnom standardu za održivost u putovanjima i turizmu, da donose informisane odluke o tome kako implementirati održive prakse na turističkim destinacijama ili kompanijama u sektoru turizma, te da budu spremni za razvoj održivih i primjenjivih politika i praksi održivog turizma u svojim organizacijama, agencijama i destinacijama.

Prijave su otvorene do 26.7.2024. godine.

Kriterijum za prijavu:

  • Državljanstvo Bosne i Hercegovine;
  • Minimalno 3 godine iskustva u sektoru turizma, s fokusom na održivi turizam;
  • Poznavanje i razumijevanje engleskog jezika;
  • Iskustvo u prenošenju znanja, posjedovanje komunikacijskih i prezentacijskih vještina;
  • Poželjno iskustvo rada sa grupama razlčitih profila.
  • Prijava na javni poziv

Kako biste se prijavili na ovaj javni poziv, molimo Vas da prijavu izvršite putem ovog linka: https://www.surveymonkey.com/r/GSTC_PublicCall. Za prijavu je potrebno dostaviti CV i motivaciono pismo.

Motivaciono pismo treba da sadrži: kratke informacije o vama i vašem iskustvu u turizmu, pojašnjenje zašto ovaj program odgovara vama, vaše ciljeve i motivaciju za učešće u programu.

Ako ispunjavate navedene uslove i želite postati lider u oblasti održivog turizma, prijavite se i budite dio globalnog napora za očuvanje prirode i održivog razvoja turizma.

Program obuke vršiće se u nekoliko faza:

Online trening biće održan u periodu od 29. 8. do 27. 9.2024.

Provjera znanja, polaganje ispita i dobijanje sertifikata o položenom treningu.

Priprema aplikacije za program obuke za trenere i evaluacija od strane autorizovanog GSTC trenera.

Stručni dio i rad na terenu.

Završna provjera znanja i dobijanje akreditacije GSTC Global Lead Trainer (GLT).

Nakon sticanja akreditacije GSTC GLT, akreditovani treneri će biti u obavezi održati po najmanje 2 treninga zainteresovanim stranama u industriji. Troškove organizacije ovih treninga snosiće USAID Turizam.


There is no ads to display, Please add some