TREDEA – Razmjena dobrih praksi na petom inter-regionalnom događaju projekta InnoCom (Interreg Europe) u regiji Carlow (Irska)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Direktor Bojan Benderać i šef Odsjeka za razvoj predstavljaju Razvojnu agenciju Grada Trebinja na sastanku i razmjeni iskustava u okviru projekta InnoCom (Inovativna komunikacija usmjerena na mala i srednja preduzeća). Događaj je organizovan u mjestu Carlow u Irskoj.

Ovaj projekat koji se realizuje u periodu od marta 2023. do maja 2027. godine, okuplja partnere iz Italije, Francuske, Letonije, Rumunije, Irske, Slovenije, Ukrajine i BiH, a vodeći partner je organizacija Sviluppumbria iz Italije.
Događaj je prilika za upoznavanje sa alatima, mehanizmima i politikama na lokalnim i regionalnim nivoima partnerskih zemalja koji doprinose unapređenju dostupnosti i korištenja sredstava različitih EU i lokalnih programa kada su u pitanju mala i srednja preduzeća.
Cilj projekta je uklanjanje prepreka koje sprečavaju mala i srednja preduzeća da pristupe podršci koju nude regionalne i lokalne uprave, kao i da komunikacija između institucija i malih i srednjih preduzeća bude manje birokratska i lakša za korisnike.
Pored sastanka, dio događaja je i studijska posjeta i upoznavanje sa primjerima dobre prakse (Local Enterprise Office, South East Technological University, Carlow Institute), te prisustvo dodjeli nagrada najboljim biznisima od strane Komore okruga Carlow.


There is no ads to display, Please add some