Želite biti preduzetnik? Prijavite se za YEP Inkubator poslovnih ideja

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švicarske u partnerstvu sa više od 30 lokalnih zajednica (općine, opštine, gradovi i kantoni) poziva potencijalne preduzetnike da se prijave u YEP inkubator poslovnih ideja. Članstvo u YEP Inkubatoru podrazumijeva integralnu podršku koja se sastoji od programa jačanja preduzetničkih vještina, podrške u izradi prototipa proizvoda i/ili usluga, mentorstva u izradi poslovnog modela i poslovnog plana, pravnu i knjigovodstvenu podršku u odabiru optimalnog pravnog statusa budućeg biznisa.
YEP Inkubator se, prema trenutnom stanju prijava, realizuje u sljedećim lokalnim zajednicama: Banja Luka, Bijeljina, Bosanski Petrovac, Bugojno, Centar Sarajevo, Čajniče, Gradiška, Ilijaš, Istočna Ilidža, Jajce, Jezero, Kakanj, Kanton, Sarajevo, Kladan,j Laktaši, Lopare, Lukavac, Mostar, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Novo Goražde, Novo Sarajevo, Petrovac – Drinić, Prijedor, Rudo, Srebrenica, Trebinje, Ugljevik, Visoko, Višegrad, Zenica, Živinice.
Stavke na gornjoj listi sadrže linkove na puni tekst javnog poziva, sa specifičnim informacijama kao što su trajanje javnog poziva (datum zatvaranja) te mjesto i način podnošenja prijave. U lokalnim zajednicama za koje nije dat link – raspisivanje javnog poziva se tek očekuje. Nakon inicijalnog procesa inkubacije i stručne podrške, YEP će, u partnerstvu sa lokalnim zajednicama, izabrati najperspektivnije poslovne poduhvate. Ovim biznisima će biti ponuđen nastavak saradnje, uključujući i finansijska sredstva u obliku investicije.
Posebna pažnja biće posvećena prijedlozima poslovnih ideja koje sadrže elemente socijalnog/društvenog preduzetništva – preduzetnički odgovor na širi društveni problem ili potrebu. Ukoliko imate poslovnu ideju koja zaslužuje pažljivu analizu i pripreme, smatrate se sposobnim da je predstavite tržištu i nastanjeni ste u jednoj od uključenih lokalnih zajednica – prijavite se na YEP Inkubator poslovnih ideja i stavite svoj preduzetnički potencijal na test!


There is no ads to display, Please add some