Predstavljen novi program podrške preduzetništvu

Grad Trebinje, Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Trebinja i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizuje uz podršku Vlade Švajcarske sinoć su u velikoj sali Gradske uprave svim zainteresovanim licima sa područja našeg grada predstavili novi program podrške preduzetništvu pod nazivom “YEP inkubator poslovnih ideja”.

Dražen Bošković, direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i koordinator ovoga projekta za Radio Trebinje kaže da je ovo sasvim novi koncept podrške preduzetništvu za sva lica koje žele da započnu vlastiti posao ili imaju poslovnu ideju koju žele realizovati.

„Projekat koji nudi nove mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja. Najbolje ocijenjene poslovne ideje, njih 25, će dobiti paket stručne podrške koji podrazumijeva dugoročnu mentorsku podršku, od početnog savjetovanja, izrade biznis plana, razvoja protitipa proizvoda ili usluge, kao i finansijsku podršku za pokretanje biznisa od ‘YEP inubatora poslovnih ideja’ i od Grada Trebinja“, istakao je Bošković.

On je rekao da se na projekat „YEP inkubator poslovnih ideja“ mogu prijaviti svi koji imaju poslovnu ideju, a vodiće se računa o inovativnosti i orginalnosti ideja, koje zaista mogu sutra imati šansu na tržištu.

„Nema starosnih ograničenja, prioritet su nezaposleni. Mogu se prijaviti i zaposleni koji bi htjeli da pokrenu vlastiti posao, zatim organizacije civilnog društva zainteresovane za angažman u oblasti socijalnog preduzetništva: umjetnost, ekologija, kultura, sport i inovacije, kao i privredni subjekti – samostalni preduzetnici čija registrovana djelatnost nije starija od šest mjeseci, od dana objavljivanja Javnog poziva“, naveo je Bošković za Radio Trebinje i pozvao još jednom sva zainteresovana lica sa područja našeg grada da se prijave na ovaj program podrške preduzetništvu.

Javni poziv „YEP inkubator poslovnih ideja“ otvoren je do 23. februara ove godine, a prijave se mogu dostaviti u prostorijama Gradske uprave Grada Trebinja ili elektronskim putem na adrese: ler@trebinje.rs.ba i msptb@teol.net


There is no ads to display, Please add some