Odobrena sredstva po programima zapošljavanja u 2018. godini

Odluke o odobravanju sredstava po programima zapošljavanja i samozapošljavanja za ukupno 1.606 lica u iznosu od 8.257.659,08 KM donijete su na današnjoj sjednici Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje koja je održana u Banjaluci.

Po Programu podrške zapošljavanju i samozapošljavanju djece poginulih boraca Vojske Republike Srpske, nezaposlenih demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida VRS ,,Zajedno do posla” u 2018. godini, odobrena su sredstva u iznosu od 1.000.000,00 KM za zapošljavanje 186 nezaposlenih lica.

Po Programu podrške zapošljavanju i samozapošljavanju posebnih ciljnih grupa (žene žrtve porodičnog nasilja, žene iz ruralnih područja, lica kojima nedostaje tri godine staža osiguranja za sticanje uslova za starosnu penziju), odobrena su sredstva od 500.000,00 KM za zapošljavanje 115 lica.

Po Programu podrške zapošljavanju pripravnika sa VSS u 2018. godini, odobrena su sredstva u iznosu od 5.958.418,08 KM za zapošljavanje 909 nezaposlenih lica.

Po Programu zapošljavanja Roma u RS izdvojena su sredstva od 219.000,00 KM za zapošljavanje 38 lica.

Po Programu obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije odobrena su sredstva u iznosu od 563.741,00 KM za ukupno 347 nezaposlenih lica.

Na sjednici Upravnog odbora kojoj su prisustvovali predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović i direktor Zavoda za zapošljavanje Miroslav Vujičić, dogovoreno je da će se raspoloživa sredstva iz suficita ranijih godina preusmjeriti na programe: ,,Zajedno do posla”, Program zapošljavanja i samozapošljavanja ciljnih kategorija u privredi, te Program podrške zapošljavanju pripravnika u 2018. godini.

“U skladu sa navedenim izmjenama dogovoreno je da će se u toku naredne sedmice  pokrenuti procedura izmjene Akcionog plana zapošljavanja za 2018. godinu, a sve sa ciljem da se u što većoj mjeri zadovolje iskazani interesi, kako poslodavaca tako i nezaposlenih lica”, istakao je Vujičić i dodao da će se pomenute izmjene Akcionog plana naći na sljedećoj sjednici Vlade Republike Srpske na usvajanju.

Pregled odobrenih sredstava po projektima zapošljavanja nalazi se u rubrici “Projekti“.


There is no ads to display, Please add some