Poslovno planiranje – Izrada poslovnih planova

02. i 03.marta 2016. godine u prostorijama Poslovnog inkubatora u Trebinju održana je edukativna radionica na temu ,,Poslovno planiranje-Izrada poslovnih planova“.

Obuka je organizovana kroz saradnju Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Udruženja građana,, Nešto više“ iz Mostara i Zavoda za zapošljavanjeTrebinje a pozivu se odazvalo 18. kandidata ,uglavnom nezaposlenih mladih ljudi. Obuku jeuspješno završilo

17 kanditata koji će dobiti odgovarajući certifikat.

Predstavnici Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Trebinja i Udruženja građana „Nešto više“ iz Mostara ponovo su istakli značaj Malih i srednjih preduzeća i napomenuli da su ona okosnica privrede u razvijenim zemljama.

Poslovni plan predstavlja konkretizaciju biznis ideje i metod kako se ona analizira a planirani rezultat poslovanja se pokaže opravdanim ili neopravdanim.Učesnicima su predstavljene prednosti pokretanja vlastitog biznisa i ponuđena savjetodavna pomoću slučaju da odluče pokrenuti vlastiti biznis i ,,uzeti sudbinu u svoje ruke“. Edukacija je osmišljena i relizovana u okviru projekta,, Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini koji finansira USAID.

20160303_121927


There is no ads to display, Please add some

Leave a comment