Konferencija za medije projekta “PRONACUL”

Dana 05.10.2021. godine, u prostorijama Razvojne agencije Grada Trebinja TREDEA održana je konferencija za medije projekta PRONACUL (Promocija prirodne i kulturne baštine za razvoj održivog turizma u zaštićenim područjima), a u kome je TREDEA jedan od partnera.

Konferencija je održana u svrhu informisanja javnosti o ciljevima i aktivnostima projekta, a medijima su se obratili v.d. direktora Razvojne agencija Grada Trebinja Bojan Benderać, zamjenik gradonačelnika gospodin Dražen Bošković, te Ranko Biberdžić iz Razvojne agencije, a učešće je uzeo i načelnik odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo Bojan Vučurević.

Projekat, uz Regionalnu razvojnu agenciju Zasavje – Slovenija, realizuje još 11 partnerskih organizacija iz Italije, Grčke, Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH, a finansira se iz sredstava programa ADRION (EU).

Ukupna vrijednost projekta je 1.770.348,98€, dok je budžet Agencije 88.542,54€, od čega je 15% lokalno učešće koje je obezbijeđeno kroz podršku Grada Trebinja.

Glavna ideja projekta je stavljanje naglaska na promociju i očuvanje prirodne i kulturne baštine, te podrška razvoju zajedničkih strategija zemalja učesnica za jedinstveno promovisanje projektne regije kao turističke destinacije.

Kroz projekat će, između ostalog, biti postavljena laka turistička i planinarska/sportska infrastruktura (zip line za djecu, 2 via ferrate, vještačka stijena za djecu i odrasle, mini odmorište, info table i putokazi) na lokaciji Orjen/Ubla.

Realizacija projekta PRONACUL će omogućiti afirmaciju prirodnog i kulturnog nasljeđa, te unapređenje turističke ponude Trebinja, naročito u oblasti aktivnog i outdoor turizma.


There is no ads to display, Please add some