Nastavak aktivnosti u projektu PRONACUL

 

 

 

 

 

 

 

 

Razvojna agencija Grada Trebinja jedan je od partnera u projektu PRONACUL (Promocija prirodne i kulturne baštine za razvoj održivog turizma u zaštićenim područjima), koji uz Regionalnu razvojnu agenciju Zasavje iz Slovenije kao vodećeg partnera, realizuje još 11 partnerskih organizacija iz Italije, Grčke, Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH, a finansira se iz sredstava programa ADRION (EU).

 Glavna ideja projekta je stavljanje naglaska na promociju i očuvanje prirodne i kulturne baštine, te podrška razvoju zajedničkih strategija zemalja učesnica za jedinstveno promovisanje projektne regije kao turističke destinacije.

 Jedan segment projekta odnosi se na uvođenje novih sportsko-turističkih sadržaja na Orjenu/Ublima, a to uključuje i izgradnju odmorišta na Pirinoj poljani, postavljanje putokaza za planinarske i biciklističke staze, te informativnih tabli o biljnim i životinjskim vrstama na Orjenu kod planinarskog doma na Ublima. Ranije su u okviru istog projekta urađeni zip-line za djecu i vještačka stijena za penjanje.

 Realizacija projekta PRONACUL će omogućiti afirmaciju prirodnog i kulturnog nasljeđa, te unapređenje turističke ponude Trebinja, naročito u oblasti aktivnog i outdoor turizma.


There is no ads to display, Please add some